Despre noi / About us

CICSA a fost înfiinţat în anul 1997 ca urmare a iniţiativei unui grup de cadre didactice ale catedrei de Istorie Antică şi Arheologie.

Obiectivele CICSA, conform statutului, sunt de două categorii: ştiinţifice şi didactice. Centrul îşi propune să creeze mediul intelectual favorabil cercetărilor comparate în diverse domenii ale studiilor referitoare la antichitate. În proiectele de cercetare sunt implicaţi atât profesori ai Facultăţii de Istorie, cât şi cercetători din institutele Academiei şi studenţi, masteranzi şi doctoranzi în domeniul istoriei.

Din punct de vedere didactic, CICSA îşi propune să creeze cercuri de studiu în care să fie abordate teme care prin caracterul lor specializat nu pot face obiectul cursurilor obişnuite. De asemenea, accentul cade în cazul acesta pe contribuţiile studenţeşti, implicarea studenţilor fiind mai mare decât în activităţile didactice obişnuite.

CICSA şi-a reluat activitatea în decembrie 2010 la iniţiativa domnului profesor conf. dr. Cristian Olariu care a strâns un grup de studenţi pasionaţi de antichitate împreună cu care s-a ocupat de organizarea activităţilor Centrului.

CICSA mulţumeşte tuturor celor care au audiat conferinţele şi evenimentele organizate de la reluarea activităţii!

În prezent, CICSA doreşte să își mărească echipa care se ocupă de realizarea activităţilor. Dacă eşti student al Facultatăţii de Istorie, crezi în beneficiile voluntariatului, eşti pasionat de antichitate şi nu numai, te invităm să ni te alături. Tot ce trebuie să faci este să trimiţi un mail la adresa corina.steflea@yahoo.com în care să specifici câteva detalii (nume şi prenume, anul de studiu, specializarea şi motivația ta).

De asemenea, CICSA oferă oportunitatea tuturor studenţilor, cercetătorilor şi pasionaţilor de istorie antică să împărtăşească rezultatele studiului lor şi cu alţi pasionaţi, putând rezulta, astfel, un benefic schimb de idei.