Istoric

Centrul de Istorie Comparată a Societăților Antice (CICSA) este un centru de cercetare înființat în anul 1997, în urma inițiativei d-lui prof. univ. dr. Gheorghe-Vlad Nistor, cu sprijinul Catedrei de Istorie Antică și Arheologie (azi, Departamentul de Istorie Antică, Arheologie și Istorie a Artei – DIAAIA) a Facultății de Istorie din Universitatea București. Centrul este o instituție educaţională, ştiinţifică şi culturală.

Încă de la formare, CICSA a inițiat și dezvoltat cadrul favorabil pentru cercetările comparate ale societăților preistorice, protoistorice, antice și medievale timpurii, concretizate în proiecte, manifestări științifice, colaborări cu alte instituții de profil din țară și străinătate, publicarea revistei centrului și a unor volume tematice. Centrul reprezintă un mediu de dezvoltare a competențelor academice și științifice ale studenților interesați de domeniile cuprinse în activitatea Centrului.

Printre realizările CICSA se pot enumera constituirea unei importante biblioteci de specialitate, aflată la dispoziția cercetătorilor și studenților, editarea unei reviste proprii, dezvoltarea unor proiecte susținute prin granturi naționale, organizarea unei secțiuni științifice studențești precum și a cercetării arheologice în variate situri, cel mai recent adăugat între acestea fiind sectorul Universității din București de la Histria.

În prezent, Centrul are sediul în Bd. Regina Elisabeta, nr. 4-12, (Facultatea de Istorie, sala 309), unde este instalată și biblioteca CICSA.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s